Jesu li zubni implantati sigurni?

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti kao zamjena za korijen zuba koji ste izgubili. Titan je bio-kompatibilan i gotovo da ne postoji mogućnost odbacivanja implantata. Nakon kratkog vremena, uglavnom se radi o tri mjeseca, će zubni implantat u potpunosti srasti s kosti čeljusti na mjestu gdje je postavljen i ponovno vam omogućiti funkciju žvakanja i govora te povratiti narušenu estetiku lica i osmjeha.

Ugradnja zubnih implantata dovodi do bio-mehaničke veze kosti i implantata koja je najsličnija onoj koju ima zdravi zub i kost.

Implantati prolaze vrlo stroge kontrole prije nego ih možemo koristiti kao terapijsko sredstvo za pacijenta. Implantat se iz svoga tvorničkog pakiranja otvara neposredno prije zahvata. Ukoliko je higijena ispravna implantati dugi niz godina služe svojoj svrsi.

Koje su to sve prednosti zubnog implantata nad drugim metodama zamjene zuba?

  • Implantati vam stvaraju osjećaj „prirodnog zuba“
  • Ljepše i prirodnije izgledate
  • Ne morate brusiti zdrave zube
  • Ne postoji mogućnost dobivanja karijesa
  • Očuvati ćete preostalu čeljusnu kost koja nakon vađenja nestaje
  • Moći ćete normalno i lakše održavati oralnu higijenu

Za razliku od drugih oblika nadoknade jednog zuba, a osim rješavanja problema funkcije i estetike implantat ima važnu ulogu u zadržavanju volumena čeljusne kosti na mjestu i oko mjesta ugradnje.

Gubitak jednog zuba može poremetiti stabilnost cijele čeljusti, dovesti do pomicanja preostalih zuba, stvoriti smetnje u žvakanju te izmijeniti izgled vašeg lica.

Nadoknada izgubljenih zuba implantatima je najbolje rješenje jer se ne moraju brusiti zdravi susjedni zubi da bi se izradio most. Implantat se postavlja potpuno neovisno o susjednim zubima i trenutno apsolutno predstavlja najbolje rješenje u situacijama kod nedostatka zuba.

ALI NE ZABORAVIMO – NAJBOLJI IMPLANTAT JE  VLASTITI ZUB

Share: