Estetska i opća stomatologija

Glavna svrha stomatologije je održavanje zubi zdravima, što uključuje i popravljanje nastalih stanja. Grana koja se time bavi, laički rečeno, je opća stomatologija. U našim ordinacijama pružamo vrhunske usluge iz područja opće i estetske stomatologije uz korištenje suvremenih materijala.

Pružamo usluge iz konzervativne stomatologije, što između ostalog, obuhvaća: kompozitne ispune (bijele plombe), liječenje zubi, skidanje zubnog kamenca i poliranje, ekstrakcije (vađenje) zubi, izbjeljivanje zubi…

Opća stomatologija

 

Uklanjanje karijesa

Ponekad nismo svjesni ozbiljnosti pojave karijesa sve dok ne postane opsežan i dubok, s neugodnom boli i neizbježnim utjecajem na estetiku osmijeha. U tim slučajevima, uklanjanje i rekonstrukcija cakline i dentina oštećenih karijesom zahtijevaju pažljivo liječenje, kako bi se spriječio nastanak novog karijesa, a zubu vratio prirodni izgled i puna funkcionalnost.

Naša ordinacija obavlja bezbolno uklanjanje karijesa i izradu preciznih estetskih plombi pomoću najsuvremenijih materijala, koji omogućuju savršenu rekonstrukciju bez promjene boje zuba.

Liječenje zuba

Liječenje zuba, tj. endodontski zahvati među najpreciznijim i najsloženijim su postupcima u stomatologiji. Zubni kanali vrlo su malih dimenzija i često zavinuti, a nepotpuno uklanjanje bakterija iz njih ima posljedice na budućnost i očuvanje zuba.

Liječenje korijenskih kanala ne dopušta pogreške. Zbog toga se koriste posebni materijali i instrumenti pomoću kojih je moguće u potpunosti ukloniti inficirano tkivo i pomoću elektronskih naprava utvrditi točnu poziciju vrha korijena do kuda treba ispuniti kanal. Korištenjem naprednih tehnoloških postupaka postiže se trajno zaliječenje i visoka uspješnost liječenja.

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenje zubnog kamenca podrazumijeva uklanjanje svih naslaga na zubima: kamenac, plak, ali i pigmentacije od hrane i pušenja. Jednom kada je formiran zubni kamenac, nije ga moguće otkloniti uobičajenim, redovnim metodama oralne higijene, već je za to potrebna intervencija stomatologa.

Čišćenje zubnih naslaga se obično izvodi bez potrebe za lokalnim anestetikom i ubraja se u bezbolne metode. Osim odstranjivanja zubnog kamenca bitno je kasnije ispolirati zube kako bi površina bila glatka i samim time manje podložna za stvaranje kamenca. Prilikom tretmana se može javiti osjetljivost, ali samo na pojedinim područjima koja su u blizini vrata zuba.

Čišćenje zubnog kamenca

 

Dječja stomatologija

Posebnu brigu posvećujemo našim malim pacijentima i važnosti očuvanja zdravlja mliječnih zuba, s ciljem prevencije oštećenja trajnih zuba i, općenito, oralnoga zdravlja.
Briga o zdravlju i zaštiti zuba djece započinje već u trudnoći. Buduće majke dobivaju našu punu pažnju i edukaciju, što utječe na roditeljske pripreme na nicanje prvih zubića i valjano održavanje higijene i zdravlja zubi kod djece.

Dječja stomatologija

Prvu posjetu ordinaciji dentalne medicine preporučujemo već u trećoj godini života djeteta, kako bi se obavila kontrola zuba i izgradilo povjerenje djeteta u zubnog liječnika. Naglasak u radu s djecom stavljamo na prevenciju koja omogućava zaštitu mliječnih zuba od karijesa, kao i sprečavanje njihovog preranog gubitka, te čuvanju mjesta za smještaj trajnih zuba. Na taj način postiže se prirodni pravilni slijed nicanja trajnih zuba i smanjuje se naknadna potreba za ortodontskom terapijom, s ciljem funkcionalnog i estetskog ispravljanja zagriza.

 

 

Preuzmite cjenik usluga